Smuldrepai med frukt
Denne klassiske høstfavoritten er vidunderlig enkel å lage! Alle høstens frukter kan brukes. Aito Oat Vanilla Custard vaniljesaus smaker nydelig til.
Ingredienser
- 600 g plommer
- 80 g / ca. 1 dl frossen rips eller tranebær
- 2 dl havremel
- 40 g / ca. 1 dl valnøtter (eller andre nøtter)
- 1 dl kokossukker
- 0,5 dl hvetemel (eller glutenfritt mel)
- 1 ts ceylonkanel
- ¼ ts salt
- 0,5 dl kokosolje, romtemperert
- Garnityr: Aito Oat Vanilla Custard
Forvarm ovnen til 200 °C. Del plommene i to eller fire. Legg plommer og bær i en ildfast form og bak i 10 minutter.
Hakk valnøttene. Bland sammen havremel, mel, nøtter og krydder. Tilsett kokosolje og arbeid sammen til en smuldrete deig.
Fordel deigen over den bakte frukten, og stek i ovn i 15 minutter eller til paien har fått en pen, gyllen farge på toppen. Spis den varm eller med Aito Oat Vanilla Custard vaniljesaus.
Tips: Epler eller annen frukt i sesong kan også brukes.
