Smuldrepai med frukt

Denne klassiske høstfavoritten er vidunderlig enkel å lage! Alle høstens frukter kan brukes. Aito Oat Vanilla Custard vaniljesaus smaker nydelig til.

Ingredienser

  • 600 g plommer
  • 80 g / ca. 1 dl frossen rips eller tranebær
  • 2 dl havremel
  • 40 g / ca. 1 dl valnøtter (eller andre nøtter)
  • 1 dl kokossukker
  • 0,5 dl hvetemel (eller glutenfritt mel)
  • 1 ts ceylonkanel
  • ¼ ts salt
  • 0,5 dl kokosolje, romtemperert
  • Garnityr: Aito Oat Vanilla Custard

Forvarm ovnen til 200 °C. Del plommene i to eller fire. Legg plommer og bær i en ildfast form og bak i 10 minutter.

Hakk valnøttene. Bland sammen havremel, mel, nøtter og krydder. Tilsett kokosolje og arbeid sammen til en smuldrete deig.

Fordel deigen over den bakte frukten, og stek i ovn i 15 minutter eller til paien har fått en pen, gyllen farge på toppen. Spis den varm eller med Aito Oat Vanilla Custard vaniljesaus.

Tips: Epler eller annen frukt i sesong kan også brukes.

Produkter

Matlagningsprodukter

Aito Oat Vanilla Custard